söndag 29 maj 2011

Vad håller jag på med egentligen?

Självklart har jag inte bara ett projekt på gång samtidigt. Hur skulle det se ut? Jag har minst en stickning (eller virkning) för varje tillfälle. Just nu håller jag (mest) på med det här:
Att ge bort. Alla delarna till hjärtekatten är färdigvirkade, utom själva hjärtat. Nu ska den stoppas, monteras och broderas, sen är den klar.
Då ska jag börja på ett syskondjur, garnet finns redan och mönstret är utvalt.
Sockor. Jag håller på med maj-sockorna, som kommer att följas av junisockorna. Jag har kommit en bit ner på skaftet på socka nummer 2. Det är Dragonscale socks, som jag bytte till från Pomatomous som jag egentligen hade planerat för det här indigoblå garnet. Mönstret passade tyvärr inte alls till garnet, det blev liksom randigt på längden istället för på tvären, så jag bytte.
Stickningen är inte så elastisk (och jag har inte särskilt smala ben)så jag gör ganska korta skaft, snart kommer jag till hälen. Kanske blir jag klar innan månaden är slut?
Antagligen inte, för just nu stickar jag mest intensivt på ett par sommarsockor i ett bomullsblandat garn jag hittade djupast ner i garnförrådet. Kryddiga färger och eget mönster. Garnet är hårt tvinnat och det känns lite som att sticka med steksnöre, men jag antar att det blir bättre efter tvätt. Jag tror att jag köpte det här garnet på semestern sommaren 2008 eller så, att ha i reserv om alla mina andra stickningar skulle bli klara innan jag kom hem. Men det blev de ju inte.
Sjal. Jag har samlat på mig en massa fina sjalmönster. Just nu är jag inne på trevliga små sjalar i sockgarn. Jag köpte Rosemary Hills 7 small shawls och planerar att sticka dem alla, men just det här är ett annat av hennes mönster, Brandywine. Jag stickar i Fabel och är inte helt nöjd med hur färgerna hamnar, dvs jag är inte nöjd med den bruna spetsen. Kanske jag repar upp och börjar om.
Bärbar stickning. Till pendeln, väntrum och andra tillfällen där man kan behöva sticka några varv utan att koncentrera sig på mönstret har jag just nu en rutstickad scarf i bomullsgarn. Garnet är Regnbågens underbara batikfärgade ekologiska bomull och jag har tre härvor. Förhoppningsvis räcker det till en ganska lång halsduk för svala sommarkvällar eller blåsiga dagar vid havet eller så. Ska jag hinna bli klar före semestern behöver jag prioritera upp den här stickningen eller åka mycket mera tåg.
TV-stickning... idrottsevenemang, frågeprogram och reklampauser ger rikliga tillfällen till stickning och här behöver jag inte vara försiktig med storleken. Tröjorna hamnar alltså framför teven och den mest aktuella just nu är en väldigt ullig sak som ska bli något slitstarkt för utomhusbruk. Jag kan tyvärr inte sticka utan att titta på vad jag gör så under spännande matcher blir det inte så mycket gjort.

Inga kommentarer: