onsdag 27 april 2011

Kattvirkning

Det är bra länge sedan jag virkade något men Hjärtekatten kan jag inte motstå.
En ståtlig orange katt - eller katta - ska det bli och här är halva huvudet klart. Jag virkar i Järbo Soft Cotton med virknål 3mm och det verkar bli ganska stadigt. Jag virkar inte så fort...

söndag 24 april 2011

Mera om Encompass

Jag lyckades inte riktigt få länkarna att fungera i mitt förra inlägg; få se om det funkar bättre idag!

Encompass är en rundsjal mönstrad med fyra olika strukturmönster som är likadana på avigan som på rätan. Lägger man upp tre mönsterrapporter får man enligt mönstret en sjal med ca 150 cm diameter. Originalet är stickat i alpacka, som tydligen töjer sig väldigt; jag stickade ju i Chili Gredelins underbara merino som inte alls töjer sig lika mycket och lade därför upp en extra mönsterrapport. Min sjal blev 120 cm i diameter och sitter tätt men inte trångt när jag lagt den i två varv kring halsen.

fredag 22 april 2011

Edinburgh


Jag var i Edinburgh för ett par veckor sedan och där var ju våren mycket längre kommen än här hemma. Det var skönt att sitta i parken och sticka och man kunde flanera utan jacka.
Med på resan hade jag en kanske lite vintrig stickning, en Encompass i fantastiskt härliga Mahatma från ChiliGredelin. Mahatma är 100% organisk merino, mjuk och gosig, som att sticka med smör, och på flyget hade de inget att invända mot min rundsticka 6,5.

Färgställningen heter Dusk, grått och violett i milda nyanser och det gick åt ungefär 150 g. Jag lade upp fyra mönsterrapporter istället för 3 som mönstret anger och fick en tillräckligt vid ring för att slå två gånger kring halsen men inte mer än så. Ett trevligt mönster som jag gärna stickar igen.